De Week van het Algoritme 2019 – uitgebreide versie


Terugblik met deelnemers en experts op de Haagse Week van het Algoritme, 24 september tot en met 5 oktober 2019. De Week van het Algoritme is bedoeld om het gesprek op gang te brengen over de rol van algoritmes in de samenleving en over eerlijk en verantwoord gebruik ervan.

Met bijdragen van onder andere Saskia Bruines (wethouder Onderwijs, Economie, Internationaal), Jeroen van den Hoven (hoogleraar technologie en ethiek TU Delft), Sandra van Heukelom-Verhage (voorzitter sectie Innovatie, Privacy & Technologie Pels Rijcken), Nico Tillie (Vice President World Council on City Data) en medewerkers van de gemeente Den Haag.

Het Algoritmisch Historisch Museum is een fictief museum van medialab SETUP. De gemeente Den Haag en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werkten samen om de tentoonstelling in het Atrium mogelijk te maken.

De Haagse Week van het Algoritme is een initiatief van de gemeente Den Haag, directie Informatie. Contact met de organisatie: weekvanhetalgoritme@denhaag.nl


Kijktijd: 3:45
Publisher: Gemeente ‘s-Gravenhage

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken. Volg het nieuws van gemeenten in Zuid-Holland op Twitter of Facebook.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur