De Stembus 2017 – Piratenpartij

Make Voting Great Again

800.000 jongeren mogen voor het eerst stemmen. Wij willen dat ze ook écht gaan stemmen. Een aantal jonge bekende Nederlanders is een actie gestart om jongeren in maart naar de stembus te krijgen. Volg ze op Twitter of Facebook.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren niet of amper stemmen Ruim 850.000 jongeren mogen dit jaar voor het eerst gaan stemmen, maar het merendeel van hen is niet geïnteresseerd in politiek.
Bij de laatste scholierenverkiezingen voor de Tweede Kamer deed de Piratenpartij het al heel goed, maar bij de afgelopen verkiezingen voor het Europees Parlement kwam de Piratenpartij zelfs als tweede uit de bus, net na de PVV

De verkiezingen gaan over onze toekomst, over die van ouderen, maar ook zeker die van jongeren. Zij krijgen straks te maken met de besluiten die nu worden genomen en de Piratenpartij wil dat zij die besluiten zelf nemen.

Onze vragen zijn:

  • Wil jij leven in een surveillance-maatschappij waar overheden en bedrijven je voortdurend in de gaten houden, tracken en tracen of wil je leven in vrijheid? Zingen en dansen wanneer het jou uitkomt.
  • Vind je het normaal dat het het vrij delen van informatie, kennis en cultuur nog steeds wordt belemmerd door oeroude auteursrechtwetgeving of moet die wetgeving worden aangepast aan het vrije internet, waar het delen vrijwel niks meer kost?
  • Is het te verantwoorden dat patenten op medicijnen er voor zorgen dat veel medicijnen niet toegankelijk zijn voor veel mensen omdat die te duur zijn en dat wanneer het patent verloopt, goed werkende medicijnen van de markt worden gehaald omdat er niet meer genoeg aan te verdienen valt?

Er is meer: bekijk in ieder geval ons partijprogramma en ga stemmen op 15 maart!

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail


Titel: De Stembus 2017 – Piratenpartij
Datum: 30 January 2017 | 10:38 pm
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.