De Handhavers van Amsterdam – Over werk, imago, geweld en middelen | #Amsterdam


Met handhavers, experts, acteurs en politiek duiken De Balie Live Journalism en AT5 in een cross-over tussen theater en gesprek over het werk van handhaving: wat doen ze, welk geweld ervaren ze, hoe kijkt de stad naar handhaving en wat is de rol van de gemeente?

Het werk van de handhavers van Amsterdam is al maanden onderwerp van discussie. Het debat spitst zich toe op de vraag of handhavers beter bewapend moeten worden om het groeiende aantal geweldsincidenten te keren. Zéker nu ze steeds meer taken erbij krijgen, die eerder door de politie werden opgepakt. 86% van de handhavers heeft te maken met incidenten en 73% vindt dat ze onvoldoende zijn uitgerust.

In aanloop naar deze avond liep De Balie Live Journalism mee met handhavers om te ervaren wat het werk inhoudt. De stad groeit in razend tempo en handhavers nemen steeds meer taken van de politie over. Het maakt het debat over het werk van handhaving, het imago en de middelen die ze hebben om hun werk te doen extreem urgent.

https://www.at5.nl/artikelen/195155/dinsdag-live-journalism-over-amsterdamse-handhavers-op-at5

Over De Balie Live Journalism
Waar Amsterdammers de hoofdrol spelen

Amsterdam. De stad die met de dag welvarender wordt, maar waar toch niet iedereen meekomt. Waar het succes op de stoep ligt, maar de kloof tussen arm en rijk alsmaar groeit. Het komend jaar duiken we samen met jou in de verhalen van de stad. Want wie kan deze ontwikkelingen beter duiden dan de Amsterdammer zelf? We gaan met je brainstormen, we publiceren journalistieke verhalen en brengen tot slot alles samen in verrassende theatervoorstellingen. Want wij geloven: verhalen moet je tot leven wekken, in de journalistiek en op het podium.

Waarom Live Journalism?

Livestream 2019-07-02

Deze video staat ook op:

https://www.at5.nl/artikelen/195222/live-journalism-amsterdamse-handhavers-vertellen-over-hun-werk

https://debalie.nl/agenda/de-handhavers-van-amsterdam/

http://www.debalie.tv

De Balie social media:

https://vimeo.com/debalie
https://youtube.com/debalievideo

https://facebook.com/debalie
https://instagram.com/de_balie

Televisie:

SALTO 1 – Publieke Omroep Amsterdam
Iedere zondag om 20:00 uur. Herhalingen op diverse dagen en tijden. Uitgezonden video’s:
https://salto.nl/programma/de-balie-tv

At5 – Onregelmatige uitzendingen.

Site:

Homepage


.


Kijktijd: 1:46:8
Publisher: De Balie

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.