De economie in #Bitcoin en Bitcoin in de economie: Wouter Constant en Robert Nass


In een serie gesprekken tussen Robert Nass en Wouter Constant, wordt er geprobeerd uit een te zetten wat Bitcoin nou daadwerkelijk behelst. Dit tweede gesprek verkent enkele economische belangen van dit ‘consensus-netwerk’.

📌Deze aflevering is geadopteerd door: 🏦 https://www.bestebank.org 🏦

Het belang van neutraliteit dat in het eerste gesprek naar voren kwam, komt voor uit een samenspel tussen techniek en economische belangen. Welke rol spelen deze economische belangen voor het bitcoin systeem, hoe ontstaan die belangen en welke meerwaarde heeft Bitcoin zelf vervolgens voor onze economische systemen?

Wouter: ‘’We leven in de informatie eeuw, we leven in de eeuw van het internet. Maar we hebben nog geen informatiemarkt. Dat is waar het nu met de huidige economie heel erg knelt, vooral op het internet. … In zoverre dat er een informatiemarkt is, gaat dit enkel alleen via een paar centrale partijen zoals Facebook en Google, zij hebben de informatiemarkt in handen en dat is een oligopolie. En dat moet open gebroken worden zodat we directere relaties met elkaar gaan hebben en bitcoin kan faciliteren hierin.’’


Kijktijd: 40:31
Publisher: Cafe Weltschmerz

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.