Circulaire economie: slim hergebruiken van afval | Gemeente Lansingerland


[ONDERTITELING AANWEZIG] In een circulaire economie is er nog maar weinig afval. Materialen worden hergebruikt en grondstoffen efficiënt toegepast. Daarnaast gaat het ook om slimme verbindingen. Zo kan afval als koffiedik worden gebruikt als voeding voor de kweek van paddenstoelen. Deze film laat zien wat de circulaire economie voor jou als inwoner en ondernemer betekent en wat de gemeente doet.

Met dank aan Michaël Wilde en Jouke Post.

Bekijk hier ook de aflevering over energietransitie en klimaatadaptatie: https://www.youtube.com/watch?v=0oIaU9R9yPE&list=PLw3y0Npo1RKh8Nd7cKqBlpuM7YUQWLBhu&index=7&t=4s

Lansingerland is een moderne gemeente (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek) , die duurzaamheid belangrijk vindt. Een duurzame gemeente is niet alleen beter voor de toekomst van mens en milieu, maar levert ons ook belangrijk economisch voordeel op. Het is dus niet meer dan logisch dat wij ons ontwikkelen tot een duurzame en CO₂ neutrale gemeente. Die klimaatbestendig en leefbaar is met een gezond en duurzaam bedrijfsleven. Daarbij geven we zelf het goede voorbeeld, maar we vragen ook iets van onze inwoners en ondernemers. We zijn samen op weg naar een duurzame, realistische toekomst.


Kijktijd: 4:52
Publisher: Gemeente Lansingerland

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken. Volg het nieuws van gemeenten in Zuid-Holland op Twitter of Facebook.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur