CDA: lokcadeaus kinderopvang onwenselijk

Naar aanleiding van de berichtgeving over ‘kinderdagverblijven strijden om aanmelding ouders met presentje’ in de Telegraaf van vanochtend heeft CDA Tweede Kamerlid Pieter Heerma Kamervragen gesteld aan minister Asscher (PvdA) van Sociale Zaken en werkgelegenheid. 

Heerma: ‘Het mag natuurlijk, maar het is zeer onwenselijk. Het geld dat daarvoor uitgetrokken wordt, gaat in ieder geval niet in de kwaliteit van de opvang zitten. Het op deze manier verleiden van ouders tot het maken van een keuze is een kwalijke zaak. Daarom  heb ik Kamervragen gesteld aan de minister. Het CDA vindt dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden met de branche organisaties over het niet langer inzetten van lokcadeaus om ouders te lokken.’
Schriftelijke vragen 

1.      Bent u bekend met het bericht “lingerie en bios bij aanmelden spruit” ? (Telegraaf, 12 december 2016)

2.      Klopt het dat er in de kinderopvang steeds vaker cadeaus worden gebruikt om ouders mee te lokken om hun kind aan te melden bij een kinderopvangorganisatie?

3.      Deelt u de mening van de CDA-fractie en BOinK dat lokcadeaus in de kinderopvang onwenselijk zijn? Zo nee, waarom niet?

4.      Vindt u ook niet dat op deze manier ouders zich laten verleiden door de cadeautjes en daardoor minder oog meer hebben voor de kwaliteit van de opvang? Maar dit niet de juiste manier is van de kinderdagverblijven om aandacht te trekken vanwege de hevige concurrentie, waarvan zij zeggen dat zij daardoor gedwongen zijn dit te doen?

5.      Bent u met de CDA-fractie van mening dat geld voor de kinderopvang beter in de kwaliteit van de opvang gestoken kan worden dan in lokcadeaus?

6.      Bent u bereid om de branche organisaties in de kinderopvang afspraken te maken over het niet langer inzetten van lokcadeaus om klanten mee te lokken? Zo nee, waarom niet?

 


Titel: CDA: lokcadeaus kinderopvang onwenselijk
Datum: 12 December 2016 | 9:15 am
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.