Buurtevent 11 april Schansen-Noord


Buurtbewoners van Schansen-Noord konden de eerste versie van het vernieuwingsplan (schetsontwerp) van de buurt te bekijken en erop reageren. Dat werd volop gedaan. Veel mensen waren benieuwd naar de tekeningen, gingen in gesprek met de teamleden Betere Buurten en gaven nog ideeën en aanpassingen door. Die informatie is voor de gemeente belangrijk om het schetsontwerp uit te werken naar een voorlopig ontwerp. Dat is in september 2019 klaar.

Studenten van de Hogeschool Utrecht lieten een 3D animatie zien van de bestaande situatie van het centrale plein aan de Hoornseschans. Dat zag er erg mooi uit. De studenten gaan dit verder uitwerken in drie nieuwe 3D ontwerpen met elk een andere ontwerprichting op het gebied van veiligheid, recreatie en toekomstbestendigheid.

De 3D uitwerking van het centrale plein nemen we mee in de presentatie van het voorlopig ontwerp in september 2019. Dan bekijken we welke vernieuwende ideeën goed passen op het plein. Denk hierbij aan een groene gevel, een waterfontein voor kinderen en goede verkeersveiligheid.


Kijktijd: 1:2
Publisher: Gemeente Nieuwegein

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken. Volg het nieuws van gemeenten in Utrecht Twitter of Facebook.