Buitenhof #gemist? Kijk hier de uitzending van Buitenhof op 24/09/2017 terug

 

Verkiezingen in Duitsland

Angela Merkel lijkt af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Maar opiniepeilers verwachten dat het radicale Alternative für Deutschland (AfD) een van de sterkste oppositiepartijen wordt. Wat zegt de doorbraak van deze partij over de staat van Duitsland? Een gesprek met de prominente WDR tv-presentator Anke Plättner en Otto Fricke, FDP-kandidaat voor de Duitse Bondsdag.

Trump en Kim Jong-un op scherp

De retorische caféruzie tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un loopt hoog op. Trump dreigt Noord-Korea ‘volledig te vernietigen’. Kim Jong-un spreekt van een ‘woeste oorlogsverklaring’. Is Trump op oorlogspad en een kernoorlog nog te vermijden? Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer werpt zijn licht op mogelijk een van de gevaarlijkste conflicten van deze tijd.

Onbetaalbaar wonen

De huren schieten omhoog, een koophuis in populaire steden – van Amsterdam tot Groningen – is bijna onbetaalbaar. De wachtlijsten voor goedkope huurwoningen lopen snel op. Het lijkt alsof er nooit een crisis op de woningmarkt is geweest. De woningmarkt zit volledig op slot. Is er nog uitzicht op betaalbare woningen? Een gesprek tussen econoom Arnoud Boot en PvdA-wethouder Roeland van der Schaaf.

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As

Met Sandra Phlippen, chef Economie bij het AD.

Liever fragementen bekijken?

Trump en Kim Jong-un op scherp – vanaf 00:00:30
Verkiezingen in Duitsland – vanaf 00:12:05
Schuim & As – vanaf 00:31:59
Onbetaalbaar wonen – vanaf 00:37:45

Bron: Buitenhof

Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur