Betrouwbare Bronnen aflevering 30 met Rob de Wijk

Vacature promotie

In Betrouwbare Bronnen aflevering 30:

  • PG Kroeger over Baudet en over Thatcher en Delors
  • Rob de Wijk over China en Trump

In zijn historische rubriek bespreekt PG een onderbelicht element in de overwinningsspeech van Thierry Baudet. Hij waardeert die rede als een poging meer te bieden dan een obligaat ”hoera we hebben gewonnen!”.

Daarna vertelt hij op deze ‘Brexit Day´ over de vergeten jaren waarin Margaret Thatcher en EU-chef Jacques Delors zeer op elkaar gesteld waren en zelfs een opvallend tandem vormden. ‘One of the cleverst people’ noemde zij hem.

Waar ging dat dan toch zo mis? Waarom? Hoe? PG analyseert uit eigen waarneming, omdat hij begin jaren 90 in de Europese Commissie van Delors als ‘expert national détaché’ heel dicht op de gebeurtenissen zat.

***

Rob de Wijk, directeur van het The Hague Centre for Strategic Studies, is te gast naar aanleiding van zijn boek ‘De nieuwe wereldorde, hoe China sluipenderwijs de macht overneemt’ (Uitgeverij Balans).

De Wijk vertelt in Betrouwbar Bronnen dat er voorlopig geen nieuwe NAVO-strategie komt. Een nieuwe strategie is hard nodig, maar het Atlantisch bondgenootschap durft het niet aan die te bespreken zolang Donald Trump president is van de Verenigde Staten.

***

Tijdlijn Betrouwbare Bronnen aflevering 30:

00:00:00 – Intro door Jaap Jansen met quotes Rob de Wijk

00:05:17 – PG (deel 1) over Thierry Baudet

00:29:49 – PG (deel 2) over Thatcher en Delors

01:21:56 – Rob de Wijk over China en Trump (deel 1)

02:01:51 – Rob de Wijk over China en Trump (deel 2)

02:19:59 – Uitro door Jaap

02:20:58 – Einde

Online projecten en diensten