Betere gezondheidszorg voor Burkina Faso door Nederlandse ORIO-schenking

Met financiële steun van het ORIO-programma draagt Nederland bij aan de bouw van 5 districtsziekenhuizen in Burkina Faso. Op 26 juni 2018 tekenden minister van Economie, Financiën en Ontwikkeling van Burkina Faso, mevrouw Hadizatou Rosine COULIBALY née SORI en de Nederlandse ambassadeur Jolke Oppewal hiervoor een ORIO-schenkingsarrangement van € 6,3 miljoen.

Betere zorg en preventie

Dit ORIO-project zorgt voor een betere bereikbaarheid en kwaliteit van de gezondheidszorg in plattelandsgebieden. De nieuwe districtsziekenhuizen worden gebouwd in afgelegen gebieden, zodat de lokale bevolking toegang krijgt tot goede voorzieningen.

Naast de bouw, renovatie en onderhoud van 5 ziekenhuizen is er ook aandacht voor voorlichting en bewustmaking, met name voor moeder- en kindzorg. Aanstaande moeders krijgen voorlichting over het belang van regelmatige controles en preventief onderzoek om complicaties tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed te voorkomen. Prenatale zorg en professionele hulp tijdens de bevalling is een belangrijk doel van dit project.

Ook financiert het project trainingen over onder meer: ziekenhuishygiëne, behandeling en verpleging, afvalbeheer en onderhoud.

Locaties

De ziekenhuizen komen op de volgende locaties: Karangasso-vigué, Lena, Mangadora, Gayéri en Tougouri. De totale bevolking van de districten telt bijna 800.000 mensen.

Naar verwachting is de bouw in 2021 afgerond. Het totale project kost ruim € 13 miljoen.

Meer informatie

Lees meer over het ORIO-programma. Benieuwd naar andere ORIO-projecten? Kijk dan op de website aiddata.rvo.nl.


Titel: Betere gezondheidszorg voor Burkina Faso door Nederlandse ORIO-schenking
Datum: 2018-06-27 13:49:32
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Opstelten. Een leven in het Openbaar Bestuur