Amsterdam – De Stad Waar Alles Kon – Met o.a. Femke Halsema en Arre Zuurmond | @gemeenteNH


Er is overlast in Amsterdam door drukte, criminaliteit, uitgemolken commercie en vervuiling. Maar hoe groot is het overlastprobleem werkelijk en hoe moeten we handhaven om de stad leefbaar te houden?

Dit onderzocht de Amsterdamse ombudsman Arre Zuurmond. Hij woonde tijdelijk op de Wallen en sprak met meer dan honderd bewoners, professionals, ambtenaren en bestuurders: ,,Het probleem zit dieper dan overtoerisme en prostitutie’’. Op 13 januari reflecteert Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, op de uitkomsten van het onderzoek.

Naar aanleiding van een eerder rapport van Zuurmond is eind 2016 het Binnenstadoffensief, waarbij extra politieagenten en gemeentelijke handhavers worden ingezet, gestart. Dit offensief blijkt niet voldoende effect te hebben. Is de stad een ‘urban jungle’ waar sprake is van een ‘handhavingscrisis’, of is dit een buitensporige omschrijving? Op deze avond bespreken we de toekomst van de stad in de aanloop naar de reeks maatregelen rondom de overlast in Amsterdam die begin 2019 verwacht wordt.

https://www.at5.nl/artikelen/190596/live-ombudsman-presenteert-resultaten-wallenonderzoek-in-de-balie

http://www.debalie.tv

De Balie social media:

https://vimeo.com/debalie
https://youtube.com/debalievideo

https://facebook.com/debalie
https://instagram.com/de_balie

Televisie:

SALTO 1 – Publieke Omroep Amsterdam
Iedere zondag om 20:00 uur. Herhalingen op diverse dagen en tijden. Uitgezonden video’s:
https://salto.nl/programma/de-balie-tv

At5 – Onregelmatige uitzendingen.

Site:

Homepage


Kijktijd: 1:32:13
Publisher: De Balie
Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.