Aantal energielabels bij verkoop blijft stijgen

Sinds 2012 neemt het aantal registraties van het energielabel gestaag toe. Dat blijkt uit de nieuwe infographic ‘Energielabel voor woningen, resultaten in 2017’. Als woningeigenaar bent u verplicht bij verkoop of verhuur van uw woning een energielabel te registreren.

Waarom een energielabel?

Een energielabel laat de energieprestatie van de woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. Een woning met een groen label is comfortabeler en heeft een lagere energierekening.

Steeds meer groene labels.

In 2012 was 15% van alle geregistreerde energielabels een A- of B-label. Inmiddels is dat bijna 29%. Zo’n 31% heeft een label C. Dat is goed te verklaren. Een huis met een A- of B-label heeft meer comfort en een lagere energierekening. Ook levert het ruim € 6000 meer op dan een huis met energielabel D.

Energie besparen

Voor woningeigenaren die willen besparen, is er de energiebesparingsverkenner. Een online tool die alle mogelijkheden toont, ook voor een klein budget. En de energiesubsidiewijzer laat zien op welke subsidies de woningeigenaar recht heeft.

 

 

 

 

Meer weten?


Titel: Aantal energielabels bij verkoop blijft stijgen
Datum: 2018-07-10 12:02:19
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.