50PLUS geeft stemadvies over pensioenakkoord

Vacature promotie

50PLUS-pensioenwoordvoerder Corrie van Brenk roept alle FNV-leden op om tegen het pensioenakkoord te stemmen. Zij doet dit in een open brief en in een verduidelijkend filmpje.

Tweede Kamerlid Corrie van Brenk, tevens oud-FNV-vakbondsbestuurder, waarschuwt in een open brief aan alle FNV-leden (zie onder) dat het pensioenakkoord het Nederlandse pensioenstelsel ernstig bedreigt. “Ons solidaire pensioenstelsel – het beste van de wereld – ligt op het hakblok!”, zegt Corrie. “Dat moeten we niet willen!”

Dreigende kortingen

Corrie van Brenk wijst erop dat het akkoord niets doet aan de koopkrachtvermindering, die gepensioneerden al tien jaar teistert. Ook voorziet zij een toekomst waarin onze kinderen en kleinkinderen tot hun zeventigste moeten doorwerken. “Maar het belangrijkste is dat óók in het nieuwe stelsel kortingen op onze pensioenen dreigen”, waarschuwt Corrie van Brenk. “Er wordt helemaal niets gedaan aan de kunstmatig lage rekenrente. Het deze week uitgekomen advies van PvdA’er Jeroen Dijsselbloem om de rekenrente zelfs verder te verlagen brengt gedwongen kortingen op de pensioenen nóg dichterbij!”

 

Klik hier voor de open brief op groot formaat

© 12 juni 2019


Titel: 50PLUS geeft stemadvies over pensioenakkoord
Datum: 2019-06-13 08:18:18
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Online projecten en diensten