50PLUS eist compensatie voor AOW’ers

Vacature promotie

Werkende Nederlanders worden gecompenseerd voor de stijging van het lage BTW-tarief, gepensioneerden niet. 50PLUS vindt dat onterecht en eist maatregelen van het kabinet.

Zoals de plannen nu bekend werden, lijkt het erop dat uitsluitend werkenden, via een verlaging van de inkomstenbelasting, worden gecompenseerd voor de verhoging van het lage BTW-tarief van 6 naar 9 procent per 1 januari. Mensen met een AOW-inkomen krijgen hiervoor geen compensatie. 50PLUS vindt dat onacceptabel! 

“Het is al te gek voor woorden dat AOW’ers sinds jaren wél steeds te maken krijgen met hogere kosten, maar níet of nauwelijks meedelen in de lastenverlichting”, stelt Henk Krol, voorzitter van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS. “Voor hen is de aanstaande dreigende BTW-verhoging een rechtstreekse kostenverhoging. De dagelijkse boodschappen gaan in prijs omhoog; het besteedbaar inkomen van AOW’ers wordt dus opnieuw lager en mensen met een aanvullend pensioen zijn er de afgelopen tien jaar alleen maar op achteruit gegaan!”

50PLUS vindt dan ook dat de regering met compensatiemaatregelen moet komen die ervoor zorgt dat ook AOW’ers – net als werkenden – gecompenseerd worden. “Gepensioneerden hebben al te vaak het gelag betaald, nu mogen zij niet nog verder gekort worden!”, aldus fractieleider Henk Krol.

© 15 augustus 2018


Titel: 50PLUS eist compensatie voor AOW’ers
Datum: 2018-08-15 12:19:15
Je kunt dit artikel ook bij de bron bekijken.


Online projecten en diensten