2017 07 16 MH Totempaal terug op Maple hof in Mariahout


Mariahout 16-07-2017 Nieuwe totempaal in Mariahout

Onder grote belangstelling is zondag in het Maple-hof in Mariahout een nieuwe totempaal onthuld. De paal staat symbool voor de vriendschap en verbondenheid van Mariahout met Canada, het land waarheen veel Mariahoutenaren na de Tweede Wereldoorlog emigreerden. In 1988 werd door de Canadese indiaan Austin McCue een totempaal gemaakt en op het Maple-hof geplaatst. Na dertig jaar had de paal zijn oude glorie verloren en werd er een nieuwe gemaakt. De onthulling gebeurde door wethouder Briels en de maker ervan, Wim van Eijndhoven.


Kijktijd: 6:47
Publisher: Gemeente Laarbeek

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken. Volg het nieuws van gemeenten in Noord-Brabant op Twitter of Facebook.